Indiskt ikväll!

Godkväll!
Jag var så bombsäker på att jag skrivit ett inlägg här som jag nu ser är helt borta! Kommer inte riktigt ihåg vad det handlade om men att det var där var jag så säker på, skomt! Här kom vi precis hem från Karishma där vi firat Erik som fyller 25 idag! Karishma är en indisk favorit här i stan och det var lika bra som alltid. Blev lite stressigt på slutet idag. Jag var egentligen ledig men hoppade in för en kollega som skulle steka 2 kilo köttfärs... Vad gör man inte :P
Så jag slutade klockan 6 på jobbet och skulle vara på Karishma vid 7, det gick!
Nu är det tre jobbdagar i rad med upplösning i personalfest med jobbet på lördag! Personalfest på Systembolaget, jag berättar mer på söndag haha!
I övrigt har vi målat klart hallen! Äntligen ser det helt ut, så nu är det bara å börja fylla med möbler vi vill ha :P
Sen var det ju det där med pengar, men så som ja jobbar på just nu kanske det går vägen vid nästa löning=)
Nu ska ja koncentrera mig på sveriges mest omotiverade och onödigaste tvproduktion ever, nämligen Kungarna av Tylösand. Fråga inte varför...

Morrn!


Det går verkligen inte blogga när det är andra människor i rummet, jag klarar i alla fall inte av det. Men denna söndagmorgon är jag ensam så nu ska det väl gå bra. Söndag redan slog det mig nu! Var tog lördagen vägen?
Igår firade vi svärmor Marianne på relativt nya restaurangen Taste här i Örebro. Gunnar Marianne, Markus, jag, Björn och Björns morföräldrar. Såå fin restaurang och maten ska vi inte tala om, smakprov följer:


Carpaccio
Gös, pilgrimsmussla, soya

Lamm
Betor, getost, rostad vitlök

Fondant
Choklad, svartvinbär

Det var min kvällsmat igår, va åt ni? :P

Markus sov hos oss inatt medan övriga sov hos Anders och Taina som är i Finland. Vad vi inte riktigt räknat med för några veckor sen när vi bestämde detta var att Markus skulle vara på buggtävling i Ulricehamn klockan 9 idag. Så halv 7 i morse åkte Gunnar, Marianne och Markus.

Idag står det mycket på schemat, och det vet i tusan hur jag ska hinna med plugget till på tisdag.
Om en timme ska jag till kyrkan, Björn spelar idag. Sen måste vi rösta på hemvägen, förtidsrösta har vi ju inte gjort.... och sen satt vi, eller mest jag, igång med hallen i fredagskväll. Slipa och spackla. Vi tänkte att vi skulle se till att det blir färdigt innan vi flyttar härifrån :P
Sen är det som sagt plugg som gäller, utöver vanliga texter i våra 3 stående böcker ska vi läsa en hel bok utöver det som tisdagens serminarie kommer va på! Man kanske ska skita i allt utom just boken och se hur man klarar sig?
I veckan har jag 3 jobbtider att se fram emot och tro mig det gör jag, även om det blir lite kämpigt med allt läsande. Inga sura miner när pengarna ramlar in :D


Friday night


Jag sitter här och väntar på Björn, skickade iväg honom till affären med Ben&Jerrys och ättikssprit på handlelappen...:P Det blir piroger till kvällsmat och då skulle man tydligen ha ättikssprit? Det är hemmakväll som gäller och imorgon jobb. Konstig tid 11.30 - 15.00 men jag klagar inte =)
Imorgon kommer också Björns mamma, pappa och lillebror hit till Öret för Marianne fyller år och vi ska ut och äta. På en rätt så nyöppnad flashig restaurang som heter Taste. Kommer bli riktigt fint!

Skolan rullar på och det är snart dags för VFU = praktik, 10 veckor. Det är verkligen bara att hoppas att man hamnar på ett vettigt ställe, om man nu får säga så. All erfarenhet är väl bra erfarenhet men ska man va på ett ställe 10 veckor...vi får se!
I tisdags var jag och Björn på Ringströms guld här i Örebro. Jag hade beställt hem en ring jag hittat på nätet som jag verkligen tycker om och dom tog hit den från Stockholm så jag kunde prova. Den var så fin och kändes så bra =)
Nu ska det bakas piroger!


Belöning för för dagen avklarat plugg

 

Mina nya växter + pippi, inhandlad på Entré.

 


Då var vi igång igen

Hej det är jag igen, hon som sköter bloggen och som sköter den rätt dåligt nu för tiden =) Sist jag skrev var jag i Örebro och det var fortfarande sommarlov. Sen dess har jag slutat sommarjobba men fått förlängt kontrakt september ut = kanonbra! Efter det lyckades i alla fall jag och Björnen min få tag i en sista-minutenresa och åkte den 24 augusti till Zakynthos, Grekland. Varken jag eller Björn hade hört talas om denna ö vilket var typ det konstigaste på länge enligt lillasyster som undrade vilken grotta ja bott i de senaste åren =) Vi hade det väldigt härligt i alla fall med varmt väder, varmt vatten och god mat. Vi kom hem 31 augusti och där började den spännande resan upp till Örebro som visade sig ta aningen längre tid än vi planerat.....På grund av elfel på flera ställen längs vägen så var vi hemma i Örebro halv 1 på natten istället för beräknade 10 i 9...
Björn och jag har i alla fall börjar skolan nu och allt känns väldigt på gång! Det är otroligt skönt efter ett sommarlov som detta, även om vi har jobbat en hel del båda två. Känns bra i plånboken, nu ska bara CSN-pengarna ramla in också. På To-Do-listan står "Skaffa träningskort på Friskis" samt "Ta tag i hallen" och just hallen är väl det jag börjar tröttna mest på. Så fort vi får någon tid över i nästa vecka ska vi slipa ner de sista spacklet och slänga på lite färg. Det är bannemej dags=) Igår brände vi för övrigt lite pengar på just vårt boende då vi införskaffade en vardagsrumsmatta för 900 spänn! Tack ni människor som bidrog till de olika presentkorten vi betalade mattan med :P Det blev en lila sak som passade som fisken till våran lila fondvägg i vardagsrummet! Inhandlade också en badrumshylla som förgyllde lilla badrummet, eller "fula badrummet" som ja kallar det.
Lite senare idag ska jag en sväng till Plantagen och shoppa lite grönt. Textil och växter, ja säger bara det, det skulle man kunna inreda ett pannrum med och det skulle vara hemtrevligt!
Framöver är det plugg som gäller samt lite jobb för att dryga ut kassan, vi småplanerar och pratar bröllop lite nu som då och ska som sagt sätta igång med träningen så man orkar med! Jag har beställt hem en ring från Stockholm till Örebro för påseende eftersom ja hittat en design ja verkligen gillar, den borde dimpa ner i veckan =)
Så det var det stora det-var-längesedan-inlägget det!
Nu, plugg!

RSS 2.0