Senaste tillskottet!!

 

Björn kom hem med en trevlig nyhet! Vi kommer att husera följande tjusiga möbel i nya lägenheten. Perfekt i extrarummet bredvid bokhyllan ja visade för några inlägg sedan! Åh den här flytten kommer inte bli en billig historia...men va fint vi kommer ha de:P

 


Slut på helg...

....men det gör inget! För det har vart en jättebraig helg=) Björn har varit hemma i helgen men ja har inte vart ensam inte. Jag har haft finbesök från Kalmar i form av en Emmy! Som var snäll och stod ut med en lördag av sökning till musikhögskolan, L-provet. Ja gick inte vidare till B-provet men det känns helt ok. Hellre det och att det går bra på C-provet än som förra året! Tagga om! Hon satte sig på evighetsbussen för några timmar sen så jag sitter och väntar på Björnen i alla fall sitter i en bil hemåt.

Okej då tar vi tag i den oundvikliga diskussionen om gårdagens melodifestivaldeltävling.
VARFÖR gör dom så där? Samlar alla med bäst bidrag i hela tävlingen totalt i en och samma deltävling så man bara får med två. Sprid ut essen istället! Igår var naturligtvis Jöback storfavoriten i den här lägenheten, men även Sibel, Lovestone och Neo gick hem! Min avsky för Pernilla Wahlgren går inte att beskriva men Pontus Assarsson vet vad han gör och hade skrivit låten med högst andel schlagerprocent i hela årets tävling. Skrällen var alltså Anna Bergendahl som kom och förstörde årets festival. Pernilla hade klart gått vidare om inte Anna funnits. Nu är det ju jämt skägg i popularitet mellan Pernilla och Anna så spela roll. Min dröm slog in så jag ska va nöjd=)

My Love




Tillbaka till dagens innehåll så hann Emmy och jag med en runda till Lager 157 och jag har äntligen lärt mig vilken buss som går dit. Fyndat två sjalar, en röd tshirt med en uggla på och ett par fejk-glasögon. Alltså sånna där i plast utan glas som folk (huvudsakligen tjejer i åldrarna 13-22?) köper för att det är snyggt och inne med tjocka bågar. Jag sällar mig alltså till skaran på grunderna att jag ser fantastiskt snygg ut i glasögon!
Imorgon är det tidig uppgång för introduktion till ny delkurs.




En dag närmre helg


Tlöööööööööööött! Idag har det varit ett himla farande! Taina kom och hämtade björn imorse vid 8 så han kunde köra henne till jobbet så vi sen kunde ta bilen för en dag full med ärenden.
First stop: gymmet. Det blev simning idag, lika skönt som i förrgår=) Sen åkte vi till Marieberg och Onoff och fixade ny strömsladd till min laptop, så nu mamma och pappa är det fixat! Blev en dyr historia men inte i närheten så dyrt som den älskvärda försäljaren på Mediamarkt i Jönköping försökte smälla i mig. Byt jobb säger jag!
Sen blev det Ikea och jag ville köpa tusen saker, det fick jag inte......Köpte i alla fall 4 stolsdynor till köksstolarna, blev så fint så! Sen tittade vi på Smådal-bokhyllan vi tittat ut till nya lägenheten och den såg bra ut. Hittade även klädhängarna och funderade lite kring hallen, det är ett meck med färger och grejer men idéer börjar ta form! Jysk fick också ett besök, hittade en ev hallmöbel. Va bra att jag skriver upp allt här nu så jag inte glömmer det!!
Sista anhalten blev Indiska där den turkosa gardinen vi har hängande i sovrummet nu, fanns kvar. Så nu har vi två för nästa sovrum :P Jag vill flytta nuuuuu!

Ja det tog några timmar det där, nu har jag precis skrivit ihop en underbart slarvig opponering på en klasskompis slutarbete i den här kursen. Delkurs 1 slut imorgon alltså, introduktion till kurs 2 på måndag. Men innan det är det helg i Öret som ja trodde ja skulle få tillbringa solo eftersom Björnen åker hem till skogarna. Men! se jag får besök, det finaste besöket av alla. Emmy tar sig 6 timmar med buss från Kalmar till Örebro så att vi kan se på melodifestivalen ihop. *snyft* Jag säger som Carola: sanna vänner kan man alltid lita på.....:P Det blir Emmy-fjäsk i helgen alltså!

Nu blir det snart sängen, good night sweethearts!

Det är ju snart mars....sluta snööööa!


Hej hej!
Jag låter fortfarande lite sjuk men förkylningen är borta. Vi var på Olles 25års kalas igår och drack whiskey så nu känns det bättre, det är bara hest kvar. Som vi hoppas går över snart! Fick mail om L-provet till musikhögskolesökningen i förrgår. Min provtid blev lördag 27:e.....så det var ju inte så smidigt eftersom Björn och jag var bokade hemma i Jönköping för en 50årsfestspelning. Men men han får klara sig utan mig. 12.30 lördagen 27e för jag sångprovet, så bara rösten ger med sig blir det kanon=)

Björn kom hem och sa att vårat kära fastighetsbolag Öbo hade ringt om besiktning på lägenheten. Va dom nu ska göra det för nu?! Med möbler i och allt. En slutbesiktning kan jag förstå men nu? Jaja nästa tisdag blev det satt till i alla fall så då blir de väl lite panikstädning på måndag då :P

Och mer snö kom det ju precis som vi alla önskade...............ÅÅÅÅÅÅHHH!! Jag kommer hinna gå upp 10 kilo sen jul om jag inte tar tag i seriös träning snart. Jag vill men snön håller mig tillbaka! Har gjort 2 stycken försök  till gympapass i vardagsrummet de senaste 2 veckorna. Känns underbart knäppt när man hoppar runt här! Hade nog varit bra för mig att komma ut lite mer:P Nu har jag tex inte skola igen förän nästa torsdag eller fredag tror jag då vi ska redovisa och kommenter våra slutarbeten vi förväntas hålla på med hemma nu....även där försöker jag komma igång. Det är så svårt å klämma fram en vettig frågeställning bara. Jag vet bara att mitt ska sikta mot special pedagogik på gymnasiet i någon form.

Till slut, dagens bedrift: Idag gjorde jag alldeles själv, med lite lite vägledning....en egen marinad till kycklingen jag åt till middag! Kände mig helproffsig med olivoljan och vitlöken och sweetchilisåsen.
Gårdagens sorg: Andra Avenyn var inställt till förmån för OS. Jag säger inte att varken eller men dom kunde väl sänt AA i svtplay åtminstonne!


O-kej?


Skumt är detta, för de ja tänker skriva nu känns de som jag redan skrivit här för några timmar sen, men ja hittar inget inlägg?? Så jag skriver väl igen....? Klockan blev ju i alla fall morgon till slut och efter många timmars skit-tv så åkte jag med Björn in till Järntorget och apoteket och fick så äntligen mitt nässpray. Så nu har ja sovit igen i alla fall 3 timmar tror jag. Var kommer allt snor ifrån egentligen!? Jag har ju vetat ända sen jag blev seriöst beroende av nässpray att en sån här natt en dag skulle komma, och som väntat var det inge kul heller :( Kanske får försöka mig på en avvänjning, när jag blir frisk då såklart, och "normaltäppt" :P

Jag har övat lite gitarr till C-provet till musikhögskolan och det känns faktiskt ganska bra. På C-provet är en viktig poängdel genre-bredd så jag chansar lite och kör Sofia Karlssons version av "Jag väntar vid min mila" på folkvisevis och kompar på gitarr själv. Det är bara nedslående att alla delar jag "kan" och fick godkänt på förra året är de som känns bra och inte teorin som är den jag behöver öva på...men men, provet är inte förän vecka 12 tror ja.

Och jo, mamma om/när du läser detta. Jag hör av mig som sagt i veckan om helgen i mars men om jag glömmer bort det kan du väl skriva upp att ni gärna får ta med mer utskriftspapper och så flyttkartonger upp! Kom ihåg-lapp=)
Lägenheten är för övrigt uppsagd från och med idag!

Nu borde jag läsa..........

Paniken!


Jaha det var ju tur att resturangbesöket gick bra tidigare ikväll, för nu är det panikångest på hög nivå! Klockan är 03.44 och jag vaknade för en timme sedan alldeles onaturligt täppt i näsan och nässprayet är slut. Och den sorgliga ursäkt för nässpray jag köpte på Ica innan ska vi inte tala om, bara att hiva i papperskorgen. Jag visste att denna dagen skulle komma förr eller senare, eller natt....
Så nu blir det OS och diverse tvprogram jag kan hitta tills klockan är 8 och det är dags att gå upp, så får jag åka med Björn in till stan och hänga på låset när Apoteket öppnar vid 10. Bara 6 timmar och 8 minuter kvar.....

Alla hjärtans dag middag 2010

Kvällens (sjukt goda ) meny:

**
Jordärtskocksoppa smaksatt med pepparrot serveras med rotfruktspytt samt ljummen varmrökt lax
**
Helstekt hjortytterfilé med björnbärssås och svampsallad
samt potatis-och prästostbakelase
**
Konfektkaka med chokladmousse och ananassallad


Som ovan antyder har vi precis avnjutit den här menyn på Slottskällarn, det var min alla hjärtans dag-överraskning till Björnen min, fantastiskt gott! Och när vi betalade så fick jag en ros med mig hem och vi fick varsin liten minikartong med praliner! Kanonfin dag trots den rinnande näsan, det är så skönt att veta att man är ledig några dagar framöver. Jag ska nog ligga lågt med aktiviteter några dagar så jag blir frisk på riktigt. Inga rep och ingen kör för säkerhetsskull. Tråkigt men nu ska ja bli frisk!

Bättre kunde man ju må!

Imorgon blir det apoteket! Jag hatar det här. Hela huvudet är som en enda snorhög:( Och vi som ska gå ut och äta på finresturang ikväll, Slottskällarn. Min alla hjärtans dag present till Björn. Vi har inte pratat nåt om det så ingen av oss trodde nog att den andre skulle hitta på nåt men han kom hem här efter kyrkan med blomma och semla och chokladwienderbröd så då avslöjade jag min=) Så det hade ju varit lite kul om man varit frisk, men äta måste man ju ändå!

Har legat under duntäcket och tittat på Vem vet mest-maraton i några timmar nu i ett försök att vila bort förkylningen, de går väl sådär. Dessutom är nässprayet slut, så det vet i tusan hur det här ska gå:P Vi håller tummarna!




Sofia ♥ Björn



Mycket mat

Kvällen:
Usch jag sitter i soffan och jääääser verkligen. Dagens i-lands problem: den underbara känslan innan man börjar äta en efterlängtad middag, och sen äckelkänslan när man ätit alldeles för mycket. Det blev en alldeles för sen lunch/middag på kycklingfilé och fetaostsallad och sen chili con carne alldeles för tätt inpå!
Får se om man kan samla ihop motivationen till en promenad imorgon, det skulle verkligen behövas! =) Jag känner i magen hur situpsen funkar, nu ska ja bara springa bort det som sitter framför:P Bort med snön, bort med snön!

Melodifestivalupdate:

Precis klarat av melodifestivalen deltävling 2 och det är otroligt hur olika folk tycker. På Facebook var detta både den bästa och den sämsta tävlingen hittills:P Zac Efron-kopian var väl given sekunden han visade smilgroparna, men det VAR ju en catchig melodi och han sjöng helt ok. Pauline sjöng grymt som vanligt men låten var otroligt booring och Andreas Johnsson borde gå en engelskakurs vilket antagligen inte heller skulle hjälpa. Tejpa igen munnen på´n!

Jag sitter och slötittar på Beck-Kartellen, för den har man ju inte sett 24 gånger:P och så kollar jag möbler på Ikea och Jysk. Jag har ingen jätteerfarenhet av Jysk men av hemsidan att dömma är de värt ett besök!
På Ikea står följade pinaler på inköpslistan:



Vad tycks? =) Jag vill flytta nuuu!

Seeeeg


Yes, jag var visst inte så frisk som jag trodde! Men gårkvällen gick bra ändå=) Det var bowling med musikgänget och jag ska inte säga föööör mycket men jag tror jag vann! Jag varnade faktiskt att jag kunde bowla men det var det väl ingen som köpte riktigt förän på banan :P
Dagen hittills har inte varit den mest produktiva, men vi har hunnit med en sväng till återvinningsstationen och det är ju skönt, bort med skiten! Nu sitter jag och väntar på middag, smidigt man kan ha det. Björn fick ju ännu ett släng av spysjukan så nu har vi inte ätit något vettigt på några dagar eftersom jag är helt handlingsförlamad i köket utan honom... Men ikväll blir det chili con carne och melodifestivlen, tjoohoo! Får se om Cilla och Richard dyker upp, inväntar svar här.

Också, igår tittade vi in till Dag Ivarssons fastigheter som vårat framtida fastighetsbolag heter och hämtade kontraktspapper och pratade lite. Vi var och tittade på lägenheten en sväng till i torsdags och det var redan väldigt tomt vilket också innebar att man också såg alla hål......oundvikligt iochförsig men hallen såg inte rolig ut, så det hoppas vi väl att dom kan göra något åt innan vi flyttar in så man slipper ge sig på det det första man gör.
Det blir roligt det här! 


Tråkveckan


I och för sig är det redan torsdag imorgon så det kan jag ju inte klaga på.
Sitter med sämsta uppgiften någonsin, muntlig redovisning om en bok som inte går å läsa. Om man kunde trycka på en knapp så att klockan blev på fredag efter klockan tio hade det vart gött! Då är det bara roliga saker kvar!
I alla fall, i måndags eller när det var, pratade vi med fastighetersbolaget om nya lägenheten och det löste sig så bra så vi behöver bara betala en dubbelhyra och den hyran är våran sista Öbo-hyra som är halv! Så det blir en tusing extra, det kan vi ju leva med kanske. Vi ska åka och ta en sista titt på lägenheten imorgon kväll halv 6 och sen fredag förmiddag klockan 11 ska vi skriva kontrakt.
SEN
är det DISCO/PARTY/ÖL-bowling eller allt vad det heter! Dit längtar vi=)


För övrigt slutar Björn skolan om 2 minuter, vad kul det är å va student.....


Back in the hood



Imorgon är det redan söndag! Tiden går så himla fort när man inte vill att den ska det och tvärtom. Klockan 10 över 1 i fredags skulle mitt tåg hemåt gå. När jag kom till stationen så stod det att tåget var försent med en och en halv timme, så det var ju kul. 3 timmars restid slutade i 5 och en halv. Men hem kom jag!
Så igår hade vi minikalajs för lillasyster med mormor morfar och farmor på besök, det var jättemysigt. Det känns att man inte hörs av så ofta längre när man bor på annan ort.

På tal om den andra orten så hade jag i fredags, innan jag åkte hem, en tät mailkontakt med Agneta på fastighetsbolget vi väntade svar ifrån om den senaste lägenheten. Hon skrev att hon väntade på besked från andra intressenter. Vilka då?! ville jag veta då, som trodde att vi stod först men det gjorde vi alltså inte. 3 mail senare får jag hennes nummer, ringer och får lägenheten!! Så på måndag ska vi avsluta den här affären och kolla upp de här bökiga med uppsägningsmånaderna. Men flytt inom 2 månader alltså =)

Ikväll har jag sett schlagern med mamma, och Emmy på sms! Inte jättekul men Salem kom vidare direkt och det var gött för han var den enda riktiga musikern på scen i afton, så det så. Innan schlagern gick av stapeln åkte jag på en guilt-trip av mamma som satte sig på motionscykeln och tog en sväng. Så jag var tvungen jag med, som inte tränat sen innan jul, därmed inte sagt att jag inte vill! Jag vill jag vill, bort med snön bara så jag kan ta mig dit! Det var i alla fall huur skönt som helst, får se om jag hinner med en sväng till imorrn innan tåget mot Örebro går, innan eller efter kebaben det får vi se! :P

So Lucky


God morgon!

Jag mår fortfarande ganska skit och gick runt och ojjade mig igår över hur jag skulle göra med den förväntat såå bra föreläsningen i Adhd/damp som skulle ägt rum idag i skolan.
För det första sov jag jättebra! och sen vaknar jag till ett sms som berättar att föreläsningen är inställd pga vädret!! Ibland ska man ha tur med! =) Tråkigt givetvis att föreläsningen blir inställd men det såg ut som dom skulle hitta ett nyt datum. Och tittar man ut genom fönstret så....sån snöstorm! Vi ska boka tåg hem ikväll till fredag, och det var en del tåg som var inställda permanent stod det men jag tror inte det skulle gälla vårat tåg. Vi får se när jag dyker upp=) Den lilla systern som fyller stort fyller på måndag så det blir lika qualitytime och kalas i helgen.

Dag Ivarsson fastigheter har inte hört av sig...det är inte lätt att ha dåligt tålamod=)

RSS 2.0