Munday


Idag pallrade jag mig upp förhållandevis tidigt eftersom jag har praktik och skulle leda lektion och dessutom hade lite frågor kring några elevers arbeten jag ville diskutera med min handledare. Cykelaset har ju punktering så det blev buss, eller rättare sagt två bussar. Jag förstår nu varför det inte går några elever som bor på Väster på Tullängsskolan. När jag kom dit hade lektionen i alla fall utgått eftersom eleverna bildat nya klasser och därför också scheman. Så jag fick åka hem igen! Gjorde ju verkligen ingenting och till på köpet har jag allt förberett inför imorgon istället då lektionen faktiskt blir av :P

Om cirka halvtimmen ska det parshoppas! Det är ett nymyntat uttryck som innebär att det par i umgängeskretsen (där i vanliga fall ingen har bil) som plötsligt har bil ringer och hör sig för om andra par i umgängeskretsen behöver storhandla och fyller på så sätt bilen! Fantastiskt idé, så jag kommer representera detta hushållet på Maxi idag eftersom Björnen leder gehörs och funktionslektion i Eskilstuna. Jag ska nog köpa glass, i stora lass. Det måste man, det hörs på namnet, storhandla!

Ikväll ska jag försöka komma iväg till gymmet en sväng och göra rätt för mig efter en värd men inte kanonnyttig helg i Götlaborg! Och på tal om Göteborgshelgen! I fredags såg Emmy och jag "Himlen är oskyldigt blå"
SE DEN!


Bad day gone good


Idag började som en riktigt skitdag men övergick i en riktigt bra dag!
Jag skulle förberett inledning till lektion idag på praktiken men jobbade för sent och hittade dessutom sen inte boken övningen ja tänkte göra fanns i. Jag kom i alla fall iväg i rätt tid till skolan men schemat sprack när framdäcket på cyklen som Björn lagat bara för en vecka sedan blev precis platt och jag fick gå sista biten. Förbannade skitbiltemacyklar! Till min stora glädje var lektionen inställd så det blev reflekterande samtal istället vilket passade mig så bra så. Slutade halv 11 och gick! ner på stan med cykeln släpandes bredvid för att ta mig till frisören för idag har jag fyllt på färg i håret! Blev kanonsnyggt! Originaltanken var att bara fylla på samma färg men det slutade med en aningen mörkare nyans. Fortfarande en del koppartoner i men mer brun grundfärg, jag är helnöjd och väldigt höstig =)
OCH ikväll ser det ut som att vi äntligen får till bowlingkväll med jobbet! Erbjudandet går ut den här veckan så Eva och jag bestämde igårkväll under plockpass att imorgon, alltså idag, kör vi! Blir sköjj!!

Imorgon går färden till Götlaborg och Emmy :D Ska tillbringa heeeela helgen där med förhoppning om bio, utgång, shopping? och myys! Fick visserligen lite uppdrag inför nästa veckas lektioner, men det är väl det tågresan ska gå till antar jag :P
Jag ska försöka få upp en bild på håret här sen.

Rättelse


Rättelse! Tack syrran! FÖRST I Anneli!!

Det går bra nu

Ja det gör faktiskt det. Praktiken just känns jättebra, alltså jag är just nu 100% tillfreds med faktumet att jag går en utbildning som gör mig till gymnasielärare i engelska. Det känns bra efter alla turer fram och tillbaka. Jag tror ändå att det blir ett studieuppehåll efter nyår och denna kursens slut. Ändå sökte ja inför hösten, ifall att. Och vad sökte jag? Jo Idrott och hälsa I. Den ni?! :D
Imorgon har jag sovmorgon, sen tänkte ja träna en sväng, vinka av David som imorgon åker till stockholm för att påbörjar livets resa och glömt lämna in nycklarna till jobbet, och sen avsluta dagen med en lektion med Kenth klockan 4.
Igår kommenterade min mamma ett inlägg i bloggen, duktigt! Luskade du ut själv hur man gör? Har ni lust att komma upp och hälsa på nån helg framöver mamma och pappa? Vi har hittat en ny restaurang med asmycket mat för helt ok med pengar som vi tänkte ta med er till!

Konstigt, klockan är 10, jag har världens sovmorgon imorgon och ändå vill jag gå och lägga mig.

Mission complished

Statusraden på Facebook i förmiddags berättade om dagens planer. Tvätta, baka, träna i den ordningen. Och jag är härmed klar med samtliga! Bakningen såg ni prov på i förra inlägget och jag kom precis hem från träning på Friskis, så jag borde väl inte ta en muffins antar ja....
Det blev 6 km på crosstrainern och en rejält genomkörare på pilatesbollen så jag är nöjd.
Björn är och spelar innebandy med Anders i nån sporthall borta vid universitetet tror jag och jag hamnade nu svettig framför Morden i Midsomer. Jag måste fixa lyse till min cykel, det är ganska läskigt att cykla hem nu när det blir så kolmörkt så fort. Dom har ju visserligen tagit fast våldtäktsman nummer 1 här i Örebro men det hindrade ju inte flera andra från att ta efter. 2 nya överfall varav en fullbordad våldtäkt har inträffat EFTER att dom anhöll den "riktiga" våldtäktsmannen, om man nu kan säga så. Så man får faktiskt passa sig!

Bakat idag


Dagens bak:
(på grund av konsisten ser frostingen ut att just komma ur en bak
ber om ursäkt för detta, men goda blev dom!)


Frukost på Brogrens


Godmorgon bloggen!
Björn och jag har precis kommit hem från frukost på Fröken Brogrens veranda som är ett litet chabby chic-inrett café här på väster i Örebro. Dom har vanligt fika och utöver det frukost mellan 9-11 och afternoon tea mellan 14-17. ALLT är hemmabakat. Försökte hitta någon bra bild på stället men hitta ingen. Ni får komma hit och prova själva helt enkelt :P
Igårkväll jobbade jag till halv 9, det gick bra och vi låste inte in någon, till skillnad från i tisdags då jag hittade en liten asiatisk kvinna med mp3 i öronen i den redan låsta butiken en kvart efter stängning!
Anyways, när jag kom hem igårkväll hade Björn gjort riktig risotto och haft lamm i ugnen i flera timmar. Jag hade fått order om en flaska rött (rättvis fördelning va?) Det hela blev i alla fall finfint =)

Idag ska vi plötsligt inte alls tvätta som planerat utan det roliga sparar vi till imorgon. Istället blir det fika hos Anders och Taina, sen ner på stan och försöka hitta något till födelsedagsbarnet vi ska fira ikväll. Ska på 25årskalas hos Mållbergs. Men innan det får det gärna klämma sig in en timme på gymmet också! Vi får se hur dagen förfar =)

Hejhå!

Legs of steel!


Rubriken syftar på mina bens tillstånd efter den här praktikperioden. Jag sitter i soffan i badrock och ser på Topchef efter en improvierad snabblunch som bestod av majskolv, bacon och stekt ägg. Hade första lektionen med min andra handledare nu imorse och nu har jag hål till nästa och sista lektionen för dagen klockan 12.50. Det blir en hel del sådana pauser och då cyklar jag hem, så det blir en hel del cyklande fram och tillbaka. Tullängen ligger ju inte precis runt hörnet, men det är bra träning! Ihop med mitt nya friskislliv så ska det här gå fint =)

Ikväll ska jag äntligen få komma iväg på bio och se Inception. Alla runtomkring mig har redan sett den men jag har äntligen lyckats hittat en människa till i världen som inte hade sett den. Tack David, det här blir nice!


Tlöööööött

Kom precis hem här från jobbet, haft 3 timmars plockpass med Micke och kanelbullar. Åkte i princip direkt från praktiken till jobbet och direkt från Friskis till praktiken imorse. Jag är inte vaaan vid sådana här dagar! Men det känns rätt gött att vara genuint trött såhär på kvällen, jag kommer antagligen somna som en stock.

Som sagt, igårkväll efter ett samtal med min kära Emmy så tog jag tag i mig själv och köpte årskort på gymmet på Friskis på nätet. No going back now! Så imorse innan skolan åkte jag och körde ett pass. Det var nog en bra tid att åka på för det var inte överdriver mycket folk, man fick i alla fall tag i en crosstrainer utan att behöva vänta. Det är oftast lättaste måttstocken, hur många löpband och crosstrainers som är upptagna. Körde 6 1/2 km på crossen på 30 minuter, totalt 350 brända kalorier och svetten rann, det var såå skönt! Körde lite armar och mage och stretch, det fick räcka. Man ska inte ta ut sig totalt så här i början :P Jag har ju varit ute å sprungit en del nu sen i somras men  verkligen inte så mycket som jag borde och såhär i gymsammanhang är jag verkligen otränad! Men inte länge till, bröllopsformen here I come :D

Helgen var trevlig ska också tilläggas. Vi hyrde minibuss och åkte från Örebro i fredags med Samuel, Annika, Robin och Emma, en bas, en förstärkare, trumprylar och ett piano. Björns mamma, svärmor Marianne fyllde 50 här för ett tag sen och hade kalas i lördags i form av kaféträff med musik och go mat. Mamma och pappa var bjudna och hade trevligt, det var gött! Jag är lite besviken på mig själv som bara provade 2 tårtor till desserten, då det fanns 9 eller 10 stycken!!

Nu vill jag egentligen bara ha mat och gå och lägga mig för fotbollen går ju åt fanders...men jag ska säga att jag började praktiken den här veckan! Och kunde knappt sova i söndagsnatt så nervös var jag. Det hade jag naturligtvis inte behövt vara för det kommer nog gå jättebra det här. Det kommer bli en spännande erfarenhet och jag har hamnat hos två handledare som kör totalt olika lärarstuk, bra för jämförelser.

Mat och sen sängen! Puss

RSS 2.0