Mitt i veckan-mys


Klockan är 21.10 och det är 0-0 mellan Spanien och Portugal och här i soffan sympatiserar vi med Portugal! Björn och jag är hemma på kvällsmat hos Robin och Emma. Kall fläskfilé med kapris och rödlök och hemmagjord potatissallad satt ju inte fel måste jag ju säga :D
Vi har ikväll planerar lite inför vår kommande gemensamma minisemesterhelg om 3 veckor så imorgon är det jag som ringer Lundsbrunn och bokar två relaxiga dagar! Hoppas de finns plats för oss!

Idag har jag haft veckans lediga dag efter långa pass både måndag och tisdag och imorrn e de dags igen till lördag, SEN ska det börja tunna ut litegrann. Var så sanslöst trött i måndags när klockan ringde 5. Cilla och jag tränade kvällen innan och såg sen fotbollen hemma hos oss. En match som visade sig dra ut på tiden ju med både förlängning å straffar :P så det blev aningen för sent!

Nu ska jag bara jobba på och längta till söndag då Malin å jag ska på shoppingtur till marieberg! :D Var riktigt sugen idag men höll mig faktiskt. Istället blev de lunch å fika på Fröken Brogrens :D

God kväll!


Midsommarsött

Hej på midsommardagen!
Idag är en väldigt långsam, lugn och inte så värst aktiv dag =) Hade en jättetrevlig midsommarafton igår med Emmy och Carl som är här och hälsar på. Hemmagravade laxen blev jättebra och vi överlevde alla den islänska snapsen Emmy och Carl införskaffat på Island för några veckor sedan.
Har inte så mycket att skriva men jag tänkte ändå dela gårdagens midsommartårta.
Någon som läser kanske till och med gjorde den, för den var med i senaste Buffé!
Verkligen hur lätt som helst. Botten av digestivkex (fast jag tog chocolatechipcookies) och smält smör. Tryck ut i botten på en springform och ställ i kylen. Sen kommer det här fenomenet med dulce de leche:n! Köp en konservburk sötad kondenserad mjölk på Ica och koka sedan den, hela burken utan att öppna den i 2 och en halv timme i kastrull utan lock. Och vips så blir det kolasås! Bre kolasåsen över kexbotten. Grovhacka dubbeldaim och blanda med vispad grädde och bre över kolan. Toppa med skivade jordgubbar och strö lite mer krossad daim över! Klart!
Så SANSLÖST gott och den var ännu godare dagen efter, om ni får något över :P

3 dagars härlighet

God kväll!
Jättelängesedan senaste inlägget, eller rättare sagt tror det var i tisdags när jag gjorde mig redo för hemfärd mot Småland och bröllop på Smögen.
SOm sagt, landade först hemma i Habo och uppdaterade färg och frisyr en smula hos Sofie, tack så himla nöjd som vanligt! Sen på fredag morgon bar med av mot Smögen. Ingen jätterolig körning ensam :P Men fram kom jag och lika vackert var det som jag mindes det från mina uppväxtår =)
Och vilket bröllop detta blev!
Jag säger då det, det är tur att man redan har detta kalas avklarat för egen del för att försöka planera ett bröllop efter detta kan inte ge annat än ångest.
Gästerna satt och stod på klippor, jag och medmusikanterna spelade stämningsfull musik från Brokeback mountain-soundtracket. Förväntan låg i luften och alla spanade ut på havet efter båt och brudpar. Och till slut hördes ett svagt puttrande och båt med brud, brudgum, tärna och bestman dök upp och lade till vid bryggan. Jag gråter ju alltid på vigslar oavsett om jag sjunger eller inte, men lyckades samla mig =) Underbart trevlig bröllopsfest följde i Smögenhgården med trevligt folk och fantastisk mat och dryck. Vi hade hyrt rum på vandrarhem som många andra på gästlistan, jätteskönt att bara kunna promenera 700 meter i sommarvärmen från festlokalen till sängen.
Summa summarum: årets vackraste bröllop mellan två av de vackraste och goaste människorna, Caroline Salsborn och Andreas Staberg som numera tituleras Andreas Salsborn.
Hemåt for jag och Björnen igen på söndagen och tog en enormt motiverad omväg via Habo igen :P För att hälsa på nya tillskottet i familjen, gråhundsvalpen Sigge 9 veckor! :D
Sen var det jobb måndag tisdag onsdag och torsdag och nu är vi här, äntligen, med 3 dagars ledighet som väntar. Imorgon är midsommarafton och Emmy och Carl kommere och förgyller vårt hem i 3 dagar. Det ska ätas och drickas och lekas och spelas och det ska bli världens bästa helg!
Extrapoäng till mig för att ha bokat tvättid imorrn morgon vid 8, efter en vecka av tidiga uppstigningar och 12-timmars jobbpass :P
Nattinatt!

Dubbel uppladdning


Hej!

Det är dubbel uppladdning som gäller i mitt sinne ikväll. Imorgon lämnar jag Habo för Smögen och del 1 av Stabergska/Salsbornska bröllopet. Del 2 inträffar på lördag när själva bröllopet får av stapeln! Imorgon åker jag dit och sammanstrålar med ett gäng musiker för diverse rep och fotbollshäng, mycket trevligt, kom igen nu Sverige!
Har ikväll rimmat på grattiskort och slagit in paket samt fått hjälp med lite korrigering i klänningen jag ska ha. Så nu är jag redo!

Imorse åkte jag in till Jönköping och hämtade upp Sofie hemma hos henne, sen drog vi neråt stan för en snabbfika på Johans innan vi gick till salongen och hon satte tänderna eller händerna då, i mitt hår. Från ett slitet, kopparsunkig barr med utväxt till ett ihopklippt, fräsht chokladigt hår = supernöjd!

Vad mer? Jo var en sväng på A6 på ärenderunda och tittade in och hälsade på fina Lovisa på Cervera. Kom och hälsa på snart! Och så ska jag meddela att jag också har varit väldigt duktig och var i tisdags ute och sprang! På det tog jag och mamma dessutom en 7 km promenad igår. Tur att det är mycket bilkörning nu framöver så de träningsvärkande låren får vila =) Men usch vad jag längtar till att komma igång igen uppe i Örebro! Elin och Malin såklart om ni läser detta, nästa vecka kör vi va!?

Nu ska jag ägna Spanien - Irland lite tid här.
Gonatten =)

Bonjour Sverige


Yes då var vi hemma igen, eller de var vi redan i lördagskväll så vi har både hunnit landa och Björn har också hunnit åka med Joybells på turné i Norrland en vecka framöver. Så jag sköter mig själv här fram till på onsdag, då kör jag neråt Småland och Habo och sen vidare mot Smögen och bröllop! :D
Längtar lite särsilt tills på torsdag då jag har tid hos Sofie på salongen, såg inte dunderfräsh ut innan vi åkte men semester och sol sliter på barret! Frankrike då, var helt fantastiskt underbart. Det var längesedan jag njöt så av en semester utomlands. Varken jag eller Björn är ju några jätteres-människor, eller jag tycker om resmålen men tycker själva resandet är urjobbigt. Hur som helst har vi då varit en solig härlig vecka i Antibes på franska rivieran, franska sydkusten mittimellan Nice och Cannes. Temperaturen har snittat på 27 grader Celsius och både jag och man har med oss en klädsam bränna med oss hem =) Fantastiskt vacker stad i sig Antibes, med lyxbåthamn som hette duga och underbara mat och pryl-marknader. Vi har varit i himlen båda två och avverkat säkert 4 flaskor vin på en vecka, men det får man när det är semester! Tänker faktiskt inte ens teasa med en bild, för det tänkte jag ta tag i morgon och lägga upp så ni får vänta!

Idag gjorde jag ett kort gästspel på jobbet mellan 4-9 för att nu ha en vecka ledigt igen till nästa måndag, känns ju helt ok :P Speedade hem från jobbet ikväll till Malin och fotbollen som visade sig vara riktigt deppig tittning, men så tycker jag det brukar vara när Sverige är inblandade i sport nu för tiden, astråkigt land att behöva hålla på. Lika bra å byta till Danmark eller Spanien eller nåt! Vi får ser hur det går på fredag...

Fick sms av Emmy idag som teasade inför midsommar ( när dom kommer hit) med löfte om isländsk snaps! Det ska bli så himla trevligt att ha er här om ni läser! Va urlängesen vi hade något planerat inför midsommar känns det som! Det blir fest på isländskt vis :D

Imorgon ska jag upp 8 och tvätta
hejs!

RSS 2.0