Congratulations med soft celebration

Hej hej,
det är dags att sova snart. Klockan är kvart i 11 och idag fyllde jag 22. Tiden går så himla fort.
Jag är ett mycket tacksamt överraskningsoffer har vi idag konstaterat. Sov som en stock idag när Björn gick upp, gick och handlade, kom hem och bakade scones i köket. Vaknade först när han kom in i sovrummet med brickan innehållandes: juice, frallor och scones, marmelad, smör, en vas med blommor och en noblesse chokladask ( min favvo) Jag har verkligen inte önskat mig någonting av någon så det blev ett hemmagjort presentkort, så vi får se vad jag hittar på för det =) Tack min Björn som är allt jag behöver å vill ha!
Vi var lediga båda två idag och har haft en väldigt skön och ledig förmiddag. Vid 4 var vi och hämtade Saga och Lina på dagis och barnvaktade en skvätt tills Anders och Taina kom hem. Sen blev det lite last minute-plugg inför seminariet imorgon när vi ska redovisa muntligt om Tourettes syndrom.

Veckan som kommer ser väldigt lugn ut, sen på torsdag tar jag och Malin bilen till Göteborg till sån där studiofotografering alla åker på nu för tiden. Hon fick gratis inbjudan och fick bjuda med en kompis så det blir trevlig roadtrip när ja ska försöka mig på att köra bil i Göteborg som kör mot enkelriktat i Jönköping :P Sen åker vi hemåt för rephelg i Jönköping. Det är dags för första repet med countrygänget inför sommarens konsert. Ska bli grymt sköjj! Bara vi hinner få till dom där noterna någon gång. Alltid någonting som går före.

Idag lockade jag håret seriöst med vågtången för första gången. Det blev himla tjusigt om jag får säga det själv, det börjar bli långt barret, och längre ska det bli!!

Gonatten!

If I only had a camera!


Hahaha, nu sover både Björn och Emmy, om jag bara haft en kamera!
Det var det hockeyintresset de......:P

Kalashelgen


Seeeeg är kroppen! Vi sitter här framför hockeyn = Emmy sover, Björn spelar dataspel och jag hänger på aftonbladet.se :P Jag tror HV vinner, eller hoppas de i alla fall så jag slipper skiten sen.

Igår va de kalas och vi var nog drygt 15 pers här igår, riktigt trevligt! Gänget från Jönköping lämnade staden vid halv 4 efter en förmiddag på stan! Eller ska vi säga, ännu en förmiddag på stan:P Emmy och jag gjorde stan igår men det hindrar ju inte att man tar en sväng till. Va folk de va på stan!! Det känns så storstadigt när solen ligger på och uteserveringarna kommer på plats. Shoppade lite halvkul grejer som en bast-shirt och jeansleggings. Igår blev det en sommarklänning på H&M, två linnen och 2 ringar ( så fina!) Hittar bara bild på den ena så den bjuder jag på!

Jag har inte riktigt registrerat att jag fyller år på måndag. Inte för att det är någon jättegrej... Jag har inte önskat mig någonting och jag fyller bara ynka 22:P Får se om vi hittar på något, eller Björn rättare sagt:P Det blir verkligen svårare och svårare och komma på något bra att önska sig. Just nu är ju det enda långsiktiga jag vill att gifta mig så samtidigt som en önskan om pengar inte innbär någon jättesumma. Men pengar som pengar, lika bra att lägga undan det man kan ju.

På tal om pengar förresten! Jag har varit så missnöjd med städningen i våran nya lägenhet, fönstrena särskilt och mailade ett litet diskret mail om detta. Fick svaret att hon inte riktigt kom ihåg, att det kunde va svårt om de vart dåligt väder att se hur rena dom var. Okej........reagerade jag. I torsdags kom jag hem från Plantagen och finner spisen utdragen för att hantverkan varit här och satt in nytt fläktfilter i köksfläkten. Men tack vare detta så fick jag mig en insyn bakom spisen och höll på att gå upp i atomen, för så reagerar jag. Det har inte varit en dammsugarna eller trasa där på lääääääääääänge länge. Så jag skrev ihop ett ännu argare mail, ett lite för argt mail tom:P som lyckligtvis togs bra emot. Visade sig att paret som bodde här innan redan fått städa om spisen en gång vid besiktningen, men FORTFARANDE alltså struntat i att dra ut den och ta bakom och på sidorna. Har människorna aldrig flyttat förut?! Spisen är väl den grejen man misstänker att besiktningsvärden kommer kontrollera typ först av alla. Men inte då.....Vi fick 500 spänns avdrag på nästa hyra i alla fall och en stor ursäkt så det tackar vi för!

Nu ska ja dricka te, för det är gott!

Då var det nästan helg igen....:P


Det blir ju såhär när man studerar på högskola och lektionstiden är förlagd som den är. Idag har vi varit på studiebesök i Adolfsberg på Arken som är skolformer med barn med funktionshinder och främst autism. Det var mycket verksamhet och jag hängde inte riktigt med på vart allt fanns men området hade skolgång från förskola till 9an och är specialiserade på att ta emot elever med funktionshinder och har kommunstöd för detta. Vi fick lite föreläsning, kaffe och kaka och en rundvandring i lokalerna där eleverna med diagnoser höll till. Fast dom var inte på plats idag av naturliga skäl :P kan tänka mig hur det hade gått med 50 lärarstudenter som kommer inklampande.
Vi blev runtvisade av två "huvudspecialpedagoger" kan man säga varav en var en sån där stålkvinna med 1000årig erfarenhet av barn typ. Så otroligt motiverad och förstående och erfaren så man vill ju plötsligt bara gå bredvid henne i 10 veckor!
Man blev faktiskt lite småsugen när man gick där i korridorerna. Så vi får se, jag har ju sökt nu inför hösten i alla fall. 15 april kom och ett beslut skulle fattas. Det blev fortsatt engelsk didaktik, alltså den utbildning jag går nu. Jag gör ett försök baserat på faktumet att det är nu våran ämnespraktik kommer. Efter den borde det bli rätt tydligt om detta är något jag vill göra eller om jag borde ta mig en ny funderare. Socionom ligger fortfarande och gror...

I helgen händer det grejer! På fredag är det planerat inflyttnings/födelsedagsfest här och gänget från Björns klass kommer, jag tror dom är 7-8 pers som kommer, med mig och Björn 10. Sen kommer älsklingsEmmy imorgon och joinar och har på något vänster snackat in detta hos Jönköpingsgänget så nu kommer i nuläge Jonathan, Jakob, Sara och Joel upp på fredag också! Vilket kalas =) Måste trolla fram 4 extra sovplatser lite spontant bara!

Jag sitter och funderar på om jag ska diska först eller göra klart papret som ska va inne idag. Är i stort sätt klar, ska bara sy ihop mina delar. Lite halvt omotiverande uppgift som är ganska säker på togs fram som ett sätt att kolla att vi läst litteraturen....för övrigt så miniregnar de snöblandat regn!!!!?

Jo ja har ju fått jobbet också! Jag har sommarjobb på Systemet här i Örebro, vid Eurostop, så enormt skönt!

Nya framtida arbetsplatsen. Golvet!


Det är lördag men känns som måndag?


Idag är det lördag men det känns som en veckodag av någon konstig anledning. Antagligen för att syrran va här onsdag till fredag och det blev typ "helgen". Men inte mig emot, hela helgen kvar åt plock, och läxläsning här hemma.
Men inte ikväll! Om en halvtimme ska vi promenera nermot stan för att träffa Robin och Emma och äta på Efesos som jag måste vara en grekisk, numera väl beprövad, resturang. Vi har byggt upp hunger här sedan lunch och käkade därför bara sallad. Jag har till och med fått till en helt ok klädsel efter några timmars byte fram och tillbaka, det är tur att man känner sig själv och tar till bra med tid! Men jag borde verkligen gå ner 5 kilo i vikt och nu har jag inte riktigt någon ursäkt för nu har nog vädret kommit för att stanna....vi tar tag i det här! Måste ju träna upp mig lite inför Vårruset 19 maj som i och för sig kanske inte kommer innebära så mycket spring med alla människor, men det kan inte skada!
I tordags var jag och syster på stan några timmar och jag köpte krukor, nu är det bara det gröna som ska vara i kvar! Köpte även en skinnjacka! Min första, för väldigt överkomliga 400 kr på H&M, också en blommig tunika som gick sönder direkt som ja ska lämna tillbaka:P OCH dagens höjdpunkt. En klänning ur H&Ms garden collection som jag tänker ha till varje bröllop, fest och tillställning hela sommaren. Jag är såååå fin =)

I övrigt är vi äntligen klara med lägenheten i Varberga, om jag inte nämnt det tidigare alltså. Efter 3 städningar och en panikjakt på borttappade nycklar kunde vi säga farväl för alltid förhoppningsvis till Varbergagatan 19.

Mer då? Jag håller på att bråka med Samsung om min telefon men på måndag ska dom få! Jag har skrivit ner allt jag ska säga och dom ska inte få en syl i vädret. Det ser vi fram emot=) På måndag får jag antagligen också reda på om det blir sommar i Örebro eller Habo. Vi väntar spänt!

Smaklig måltid!

En trött men nöjd söndagkväll.


Detective Cheif Inspector Barnaby på 8:an är livet en söndagkväll, så det så! Jag har tusen sidor att läsa men de hjälps inte när det mördas i Midsomer! Kom hem för en stund sen från Hed! Hed ligger knappa timmen från Örebro förbi Köping har jag nu lärt mig. Där var vi med kören ikväll och hade vårkonset, som gick riktigt bra!
Nu är det inte så långt kvar tills sista sökdatumet för högskolan, på torsdag närmare bestämt så det är väl dags snart, annars glömmer jag det säkert...
Imorgon är det dags för sommarjobbsintervju på Systembolaget i Örebro och jag peppar bäst jag kan här. Jag börjar oroa mig så smått för att han (butikschef Håkan?) ska försöka sätta dit mig på massa svåra rekommendationer. Det vore typiskt eftersom jag i mitt CV spelade (aningen för mycket) på att jag på jobbet hemma i Habo var tvungen att fort komma in i rekommenderingar eftersom vi bara har över-disk-betjänning där :P Får nog ta en titt i Systemetkatalogen innan jag går och lägger mig:P Resten av morgondagen ska ägnas åt läsning och skrivning, tanken är att ja ska ha skrivit ett 2sidigt paper på kurslitteraturen till tisdag...vi får se hur det går med det!

Från tråkigt till lite roligare:P På onsdag kommer littlesister och hälsar på i några dagar! Tur att jag sparat lite från senaste CSN-bidraget:P Iof ska jag nog shoppa vettigt och ge mig på det här med krukväxter till lägenheten som för övrigt är i stor brist på grönt. Anna, påminn mig om detta!
Nu ropar kocken, bäst att göra som han säger!=)


Lite nytt


Här har det inte vart någon vidare action på ett tag. Jag ligger i sängen med ett dunkande huvud och försöker se på Lyxfällan på tv3play. Det kan jag göra eftersom vi fick internet idag till lägenheten! Tjoho :P Nämen idag fick vi faktiskt både internet och dosan till tv:n som utökade utbudet av tv-kanaler ganska drastiskt. Det var nog tur att de inte kom förän idag också, då hade ja inte fått hälften så mycket gjort misstänker ja.
Vi är alltså sedan en vecka prick imorgon inflyttade i nya lägenheten på Lövstagatan 21F och trivs som bara den. Lägenheten är lite dyrare men efter hjälp från mamma och pappa också mycket finare och trevligare än våran förra lägenhet. Det är otroligt värt det att kunna gå runt i en lägenhet och känna att man myser, det är ungefär det vi gör. Naturligtvis står det just nu grejer överallt men vi tar en sak i taget.

Idag hade jag och Lotta redovisning av vårat slutarbete i den här delkursen, Barn i socioemotionella svårigheter. Vi hade påsken på oss för detta arbete som skulle resultera i en ca 10 sidor lång diskuterande och problematiserande text kring valfri litteratur inom ämnet specialpedagogik. Men Lotta var hemma i påsk och jag flyttade, så vi satte igång i måndags med deadline i onsdags! Klara blev vi med Örebro universitets mest utförliga referenshantering, vi får se hur detta bedöms:P

I övrigt tror jag jag kommit underfund med hur jag gör inför hösten. Att fortsätta på engelskaspåret börjar kännas mer och mer avlägset och socionom mer och mer intressant. Jag tänker forska i det mer men gör så att jag söker socionom nu innan 15 april och inväntar besked från musikhögskolan. Blir jag antagen till båda blir det ett nytt ställningstagande då. Kommer jag inte in på någon blir det studieuppehåll med jobb. Jag tror det handlar om att bestämma sig och sen köra på det. Just nu bara tänker jag mycket "om" och "ifall". I och med beslut så tar man ju ändå steg framåt och ett jobbår känns verkligen inte som ett slöseriår om det innebär att jag får lite mer rätsida på vad jag vill göra.

En annan glad nyhet som jag håller tummar och tår för är att jag till slut ändå kanske får till ett sommarjobb på Systembolaget här i Örebro. Jag tog mod till mig idag och ringde tredje butiken på listan och bad att få prata med en butikschef. Till historien hör att jag redan ringt alla butiker 2 ggr tidigare och skickat in CV. Butikschefen svarade: Ja det är du som hört av dig några ggr tidigare va? =) Jag ska i alla fall på intervju på måndag förmiddag 10.15. Wish me luck!!

Nu somnar jag på tangenterna. Godnatt =)

RSS 2.0