Sunday


Yes! Då har jag hämtat mig från gårdagens Eurovision och jag varken tycker om det eller ogillar det. Det blev som det blev kan man säga. Men kass var hon ju verkligen inte, Lena.
Jag sitter och gallrar igenom helgens kameraskörd med nya systemkameran. Slänger upp lite goa bilder på slutet som smakprov! Har haft en jättehärlig helg med god mat och trevligt sällskap och goa barn och bra musik.
Björn och jag kom precis in efter en stunds solande på gräsmattan utanför. Det är en otroligt solig och varm dag i Örebro idag. På förmiddagen sjöng jag i kyrkan och Björn var och handlade på Maxi, så nu har vi mat igen, halleluja!
Nu börjar jag bli nervös inför tisdag, då börjar jag nämligen att jobba för sommaren. Träningsdag som det heter, ska jag ha på tisdag men sen drar det igång. In i rutinerna igen + mer därtill. Vi ber en bön för att det här ska funka relativt smärtfritt!
Jag skulle sprungit en sväng idag men har ätit en kebab i bröd så det här håller inte. Det får bli pilates ikväll och spring imorgon för då är jag ledig!





Dagens utbrott


Hej! Jag har precis kommit hem från en en och en halv timmes fotopromenad kring Svartån. Pillade ihop nya systemkameran igår och idag var det så dags för lite testing. Roligt är det!! Solen skiner och på himlen är det omväxlande molnigt, men varmt ändå. Det är väl meningen att jag ska städa den här lägenheten idag men klockan är ju faktiskt bara halv 1!

Angående igårkväll känner jag att jag verkligen inte kan låta bli att kommentera. Det är ingen nyhet att jag avskyr allt som hör ihop med Anna Bergendahl, så det behöver jag inte tjata mer om även om jag skulle kunna. JAG var inte ett dugg förvånad över vårt så kallade "schlagerfiasko" som Aftonbladet skulle ha det till. Och skadeglädjen visste ingen hejd igårkväll. Men nu när jag läser Aftonbladet så är det plötsligt Christer Björkmans fel att vi inte kom till final och här måste det väl ändå till ett stop och belägg!! Var det Christer Björkmand som tävlade för Sverige? Nej! Var det ens Christer Björkman som bestämde vem som skulle tävla för Sverige? Nej! Det står att läsarna är eniga och att Christer ska sparkas. Jag bryr mig inte jättemycket om Christer är kvar eller inte på sin schlagerpost men att läsarna är eniga, det enda dom har att vara eniga över är det faktum att dom har sig själva att skylla!! Det är svenska folkets fel att Sverige inte gick vidare till final. Vad trodde ni egentligen?! Tråkig tjej, tråkig låt, tråkigt nummer! Inte riktigt receptet för en schlagerfinal om man tittat på de senaste årens 10 i topp-bidrag va?
På Aftonbladet fanns det en länk där man kunde skicka en tröstande hälsning till Anna Bergendahl. Skicka en till Christer istället!!


Lugnet lägger sig

Det börjar faktiskt kännas lite överallt nu! Idag lade vi sista touchen vid slutarbetet om Downs syndrom jag författat ihop med Linda och Lotta. Det är numera inskickat för opponering. Så den dagen den sorgen!
Semifinal två av Eurovision satte precis igång på tv och jag undrar var Björn är? Ikväll var det våravslutning på kören så nu ligger det tårta i magen och pyser. En promenad imorgon kan vara på sin plats. Passar bra eftersom jag är ledig!
Helgen blir eventful! Imorgon kommer svärföräldrarna hit för det är kulturfestival på musikhögskolan och Björn ska spela. Han ska även spela på lördag när årets Yeah-festival drar igång i stadsparken, MEN innan dess ska vi hinna med en tur till Vingåkers outlet med hela familjen Sandberg. Jag har aldrig vart där och vet inte riktigt vad det är men jag har hört att det finns både kläder, skor och hemprylar så I like=)
På söndagsprogrammet står det sjunga i kyrkan och ev lite repande inför sommarens jazzpsalmkonserter.

Nu till gårdagens idiotevent i Örebro stad.
Imorse vid 6 öppnade Mediamarkt i Örebro. Och precis som i Jönköping pågår någon slags kapprustning mellan Mediamarkt och Elgiganten så Elgiganten, som redan funnits nyöppnade en större butik typ samtidigt. Det innebar att igårnatt vid 12 hade gamla Elgiganten nattöppet med sjuka priser. Så pallade man åkte man alltså och ställde sig i Elgiganten-kön vid 9, slogs med folk för att komma både in och ut, för att sedan åka direkt och ställa sig i kön till Mediamarkt som öppnade några timmar senare. Björn åkte med kompisar till Elgiganten, och kom hem typ 5 imorse, med EN SYSTEMKAMERA och en elvisp:P Jag är mycket glad att jag inte följde med. Har en känsla av att jag hade brutit ihop=)
Nedan: underverket!


Ännu en gång, jag avskyr Anna Bergendahls sångröst.....

Thunderstruck!



Inte riktigt men nästan! Blixten slår som tusan här runtomkring. Man är nog lugnare än man borde=) Tur att man inte sitter i en båt på sjöng! Örebro stad har utan tvekan varit en väldigt ombytlig stad idag vad det gäller vädret. I förmiddags satt jag på balkongen i full bikinimundering och brände mig, och nu detta! Jaja....
Jag har precis spontanätit lite makaroner och köttbullar i brist på annan kvällsmat, vi måste verkligen handla! Björn står ute i hallen och försöker få upp våran klädhängare vi köpte för någon vecka sen. Han meddelade precis att han var klar och att det blev jättesnett =) Jaja igen, det är våran nya stil här hemma. Snett å vint och lite trasigt!

Här har vi senaste "hörnet" av vardagsrummet! Fick upp spegeln jag köpte på secondhand förra året!


Hot hot hot


Det är en ledig torsdag, trodde jag tills jag kom på att jag inte skickat in mitt PM om läs och räknesvårigheter som skulle vart inne i tisdags OCH sen påminde Linda mig om en bok jag ska låna av henne idag som ska läsas till seminariet imorgon......dagen blev plötsligt inte så kul!
Men men ja tar det piano ändå, solen skiner himlen är blå! Igår var det Vårruset och jag rusade på och kom in på en mycket behaglig tid av 31 minuter 28 sekunder. Visste inte vad jag skulle vänta mig men det tror jag är bra för att vara mig=)
Om två timmar ska jag bort till musikhögdskolan, vi ska börja spåna och repa lite till några kyrkospelningar hemma i Småland i sommar. Psalmjazz titulerade vi spektaklet med, lite klassiker, lite Sofia Karlsson, lite Georg Riedel. Vi får se hur det går!
Plockade fram bröllopstidningarna och tog med mig ut på balkongen, där vi för övrigt har balkongmöbler nu om jag inte redan sagt det! Vi har konstaterat att vi måste ta oss hem om vi ska kunna välja körka inom en någon sånär framtid. Uppdrag Åkers kyrka!

Idag ser jag ut som en hippie för jag har ett sånt där snöre i pannan! Jag tyckte det passade mitt flötiga hår!
Nu cyklar jag till Svampen och hämtar en tråkig bok!

Hej!

Springtime!


I dubbel bemärkelse faktiskt! Våren = spring är i luften, helt underbart gött OCH ikväll är det springdags i Vårruset. Fiffigt va!
Igår hade vi en kanontrevlig kväll med gänget som kom förbi och spelade kubb och Galenpanna (spelet alltså) och drack öl. Bra uppladdning inför ikväll:P Kanske inte, men jag tror det kommer gå bra ändå.
Både Björn och jag är lediga idag så det känns som lördag helt plötsligt fast vi är mitt i veckan. Men jag har haft min skola för den här veckan, nu är det slutpaper som ska skrivas. Vi hade en slags muntlig presentation om vad våran grupp skulle skriva om igår, och det gick jättebra. Presenterade böckerna och vad vi tyckte va intressant i dom. Inte jätteansträngande.

Så efter skolan igår städade jag iordning lite här hemma och sen drog jag på mig springkläderna och tog några varv runt Holmen. Tidigare i veckan hade Cilla även påpekat det här med nummerlapp till Vårruset som jag inte fått?!
Så jag ringde Vårruset igår och hon sa: ta med leg och åk till Team Sportia och hämta innan klockan 7 ikväll. ( Igår alltså) Så jag cyklade bort raka vägen efter min springtur, illröd i ansiktet och med svettfläckar på ryggen i en väldigt orange tröja. Här kommer en tjej som tar det här seriöst tänkte folket på Team Sportia. I alla fall kan jag tänka mig att dom tänkte nåt sånt =)

Så nu ska jag väl bara dricka vatten och väcka kroppen med lite pilatesbollövningar så kör vi sen ikväll!
Hej så länge!

Herr och fru Lindblom


Igår var en bra dag! Det var det fler som tyckte, det garanterar jag=)
Igår blev Martina Gradin och Johan Lindblom herr och fru Lindblom i Hasselfors kyrka i utanför Laxå. Utan tvekan det vackraste mest genuina bröllop jag någonsin varit på och jag har skräckexempel att jämföra med. Inte kanske så mycket ner det gäller själva vigseln men däremot festen. Som igår var helt fantastiskt rolig där tiden flög med hjälp av vettiga tal ( dom finns!), supergo mat och roliga spex! Ett sånt bröllop vill jag med ha=)

Så igår morse gick jag upp och cyklade ner på stan för att köpa ett kuvert till bröllopsbidraget. Dagen innan kom det över mig ett jättesug på att sätta dit ett hål i näsan igen. Sagt och gjort, nu sitter den där:P Hem och bort till Anders och Taina och hämtade bilen, ner till stationen å hämtade Emil och Ester. Tillbaka till lägenheten för redogörelse.
Vi startade nog lite i sista stund och var också allra sist in i kyrkan, dom stängde dörrarna bakom oss:P
Partydagen höll på till cirkus klockan 1 då Ester och jag packade in oss i bilen och körde hem igen.
Det är sjukt hur slut man är såhär dagen efter när man vart så känslomässig och spänd och helt lycklig så många timmar i sträck! Men oj så värt det=) Det har inte kommit upp så mycket bilder än på facebook och jag vill nog inte ta dom därifrån heller så jag publicerar inga bilder här. Kolla med någon som har facebook :P

Nu borde jag plugga, men jag sitter mest och väntar på Björn som borde anlända om typ en halvtimme. Då ska jag be på mina bara knän att han lagar nåt att äta så ska jag städa hela lägenheten sen. Jag behöver riktig mat efter dom här dagarna!

Men okej, jag läser några sidor då...

Stormy weather...

...since my man and I aint together, keeps raining all the time!

sjöng Lena Horne en gång för längesedan. Hon dog visst för bara några dagar sedan föresten! En riktig röst det=) Men det stämmer! My man= Björn är borta och jag kunde knappt sova inatt! Det lät som jag hade alla fönster och dörrar öppna i hela lägenheten, smattrade på som tusan!
Jag tror jag somnade någon gång runt halv 3 -3 och när jag vaknade vaknade jag 5 minuter innan satt alarm och kände mig så utvilad så det har jag inte varit på länge! Det var fint=)
Åt en snabbfrulle och sen gick jag ner på stan i gummistövlarna och paraply eftersom det fortfarande regnar här, dock inte lika mycket som i gårkväll/natt. Eftersom jag hade begränsat med saker att göra igår spenderades mycket tid fram datorn där jag hittade en klänning på Indiska jag fick en vision om. Ska ju på bröllop på lördag och klädfasar. Jag fick en idé baserat på klänning i alla fall så den var jag och tittade på idag, och provade, och köpte.....!


Ska prova hela outfiten lite senare när jag pluggat klart, jag tror på det här!! =)

Hur som helst så gör regn och rusk underverk för studiemotivationen! Nedbäddad här under duntäcket med balkongdörren öppen och lite regnsmatter som bakgrundmusik ligger jag och läser en studie om barn med Downs syndrom ur ett familjeperspektiv. Inte för att boken verkade särskilt svårmotiverad från början! Det är skrämmande hur familjer till barn med handikapp bemöts av vården. Den här undersökningen publicerades iof 1996 så man får ju hoppas att människor blivit bättre på att möta de här föräldrarna.
Ska sätta igång med kapitel 8 här av den finska medförfattare som tack och lov är översatt till svenska! Fasar dock för kapitel 10 och 11 som ser misstänkt danska ut till språket....

Då kör vi en stund till!

Ensam hemma


Idag åkte Björnen till Göteborg där han ska tävla i SMASK på lördag med sitt å Jossan å Eriks bidrag "Juvelen". Jag är inte på plats eftersom båda vi skulle på Johan och Martinas bröllop i Laxå nu på lördag. Nu får jag gå utan date, så kan det gå! Men jag är pepp på bröllop!! Och jag får i fall sovsällskap lörda-söndag av Ester.

Jag var ju hemma i Habo i helgen för Martinas möhippa och vägde ju mig och konstaterade att jag har en hel del viktminskning att ta tag i. Jag började i söndags och än så länge går det bra! Man blir så otroligt motiverad av självhat om man får använda så hårda ord. Inge godis, glass eller pizza och helst någon slags motion varje dag. Vi får väl se hur det går men en promenad om dagen är himla gött har jag upptäckt. Och vädret har vart så fint här nu de senaste dagarna så jag går en sväng på ca en timme ner till stadsparken och Holmen där Svartån rinner. Beautiful! Nu i eftermiddags kom så regnet som jag gissat efter flera negativa statusar på Facebook. Ja ja ska då ingenstans, har ju helg :P Bara en massa läsning å göra men det passar ju i regn. Ska ner en sväng på stan imorgon och fixa lite ärenden, men that´s it.

Nä nu ska jag väl förbereda mig på att sitta uppe hela natten, sånt man gör när man är ensam hemma!
Nackdelen är att det är sånt hemmauppesittande som gör att man börjar rota i kylskåpet, kanske ska göra en rensning där först!


Home sweet home


Jag hittar inte min digitalkamera. Ev gick den förlorad i flyttdöden....Det var synd för nu är jag väldigt snygg i håret. Tack Anna! Syster tog sig tid och färgade centimeterutväxten med omsorg, och va bra det blev! Nu är jag redo för bröllop nästa helg, bara kläderna kvar. Så jag kanske inte är så redo.......jag har i alla fall en hel vecka på mig att fundera ut något jag blir nöjd med OCH hinna ändra mig 10 gånger.
Nu blir det powerwalk!

Helg i Habo



Nu är jag hungrig igen, som jag misstänkte att jag skulle bli.
Jag gick upp kvart över 7 för ja trodde ja skulle ut med hunden eftersom jag lovat det igårkväll men fick ledigt till kvart över 8 så det blev en äggfrukost med te och juice. Sen blev det då en blåsig 45 minuters promenad men en glad vovve och det va riktigt gött! Jag hatar att komma hem hit till ett hus med våg precis utanför duschen, man kan ju INTE låta bli!!! Jag önskar att det hade vart fel på vågen för det va inga roliga siffor, så nu räcker det! Nu blir det fikastopp och motionsstartskott!

Igår var det söndag och jag var med på Martinas möhippa i stan, riktigt kul fast jag inte var med på hela! Hon va verkligen jätteduktig. Man kan ju inte låta bli att bli både lite pepp och avskräckt inför sin egen, om det nu blir någon, jag har alltid resonerat att jag har för få riktigt "nära" tjejkompisar i samma stad. I Jönköping finns några, och i Örebro finns några till. Så jag har alltid tänkt att jag kommer klara mig undan en riktigt seriös möhippa, vi får väl se=) Vi ska i alla fall ta tag i våra egna bröllopsplaner nu tänkte vi, bestämma kyrka och lokal och såklart ringa och höra oss för om vårat tänkta datum. Det är ju inte ens säkert att det finns något ledigt så tidigt ute som en del är!



Idag åker jag tillbaka till Örebro vid 14.14, lagom det. Ska se till att hinna färga håret innan jag åker med assist av lillasyster, snappade upp en kartong L´oreal casting creme på Coop igår i möhippeyran=)

Nä ja tror det blir en second breakfast här!

Moovitajm!



Tvätta är ett konsigt fenomen när man flyttat hemifrån. Man samlar på hög tills det verkligen inte går ned mer i
tvättkorgen, förstå då bokar man en tvättid som då kan dröja till nästa vecka! Varför tvättar man inte bara en maskin
eller två i veckan eller varannan vecka? Det är ju så mycket smidigare och så slipper man gå på bottenskrapet i
garderoben också! Jag sitter alltså och väntar på tvätten här =) Björn åkte precis till musikhögskolan för att titta på
en examenskonsert som jag tror är skitbra men ja fick inte riktigt feeling och nu blir ju all tvätt tvättad så...:P Vi ska
ses nere på stan sen och käka nåt och sen ska vi gå på bio för första gången på hur länge som helst! Shutter Island
äntligen!
I helgen blir det hemåt Jönköping igen för diverse aktiviteter, åker lördag-måndag OCH får leka med Emmy, wooho!

RSS 2.0