Hälg


Ääntligen har det blivit helg. Veckan har som vanligt gått väldigt fort men jag har känt av alla grejer jag gjort. Jag har vart en del trött och haft ont i huvudet. Antagligen slarv med mat och dryck!
Anyways! Igår handlade jag chokladkalendrar, så nu är julen väkommen. På väg hem från praktiken idag tittade jag in på en mysig inredningsbutik som ligger vid Järntorget här i Örebro, jag upptäckte den för några månader sedan.
Där hittade jag en urtjusig dörrkrans av pinnar och grenar färgade i silver. Jag hade inte ett öre på mig så den gick till kom-ihåg-listan i mobilen. Ska se om jag hinner fixa den i helgen.

Ikväll ska vi ut och äta med paren Mållberg och André. Mycket trevligt, kan jag säga såhär på förhand =)
Och imorgon ska det repas. Med kören inför julkonserten den 12:e. 9.30 - 15.00 är det alltså körsång som gäller.
Sen kommer söndag, och jag tänker oavsett vad Björn säger göra om vårat hösthem till ett julhem. Nästa helg är det första advent och då jobbar jag och hinner inte pynta. En veckas försprång spelar väl ingen roll! :D
Hann träna idag mellan lektionerna också föresten, så ett poäng till mig där!

En kall morgon

En kall morgon är precis vad det är! Inte för att ja haft privilegiet ännu att gå utanför dörren men graderna är ännu kring nollan och frosten är synlig :D Jag kom upp 9 idag, det får väl ändå vara ok med tanke på hur länge ja sov igår...
Jag sitter i köket och har kommit en bra bit på min uppsats som jag lite chockartat fick reda på ska lämnas in på torsdag då vi har seminarie. Jag i min enfald var övertygad om att vi hade åtminstone en vecka till på oss. Icke!
Jaja 3 sidor med 1,5 radavstånd kan inte ens jag säga är särskilt blodigt så det var bara att sätta igång, för jag saknar verkligen inte material att skriva om, tvärtom. Det är bara det här med diciplinen jag som bekant är lite trög med.

Idag är i alla fall målet att komma utanför dörren, för vid närmare eftertanke satte jag inte foten utanför dörren
en endaste gång igår. Idag har jag en och en halv timmes praktik klockan 4 till halv 6 så då kommer ja ju definitivt ut, och jag undrar om man inte ska kombinera den utflykten med ett besök på Friskis. Innan eller efter, beroende på hur arbetet med uppsatsen flyter på här! MOTIVERA MIG!

Jag längtar till jul, och till helgen 10/12-12/12 för då kommer min mamma och pappa hit!

Hark the heralds angels sing


Ovanstående rubrik är en ny låt Björn precis tog sig an inför Joybells julrepertoar. Svängigt värre!
Yes box, idag är det söndag och den här helgen har gått ALLDELES för fort!! I fredags hade jag praktik till på eftermiddagen och sen spenderades kvällen med att måla trappan och skruva skåpshandtag i Anders och Tainas nya hus. Dom har hittat hus i Lundby om jag inte tidigare skrivit om det, och dit flyttade dom alltså igår, så igår bars det vill jag lova. Allt gick väldigt smidigt och gamla huset på Byalagsgatan var i princip tömt vid 2.
Som sagt gick det hela väldigt smidigt, men jag kommer ändå inte ifrån ångesten över själva fenomenet "flytt". Allt det innebär, man tänker tillbaka på sina egna flyttar osv. Denna ångest satte sig så djupt så att idag har Björn och jag röjt ur och organiserat både vindsförrådet och källarförrådet i vårat eget lägenhetshus. Inte för att vi är på väg någonstans, tvärtom! Men när det väl är dags kan det ju inte skada. Och jag känner mig med ens betydligt lugnare =)
Alltså hittills en väldigt bra och effektiv dag som förhoppningsvis ska avslutas på Friskis och Svettis om några timmar. Ska se om jag får med mig mannen :P
Just nu sitter jag och väntar på köttfärssås och spagetti och surfar efter julgardiner till köket. Jag har sååån julfeeling och vill ha den här nu! Gäller väl att börja fundera lite på önskelistan också, för snart börjar väl de gamle fråga. Hoppas ja i alla fall! :D


Tvättarmorgon

God morgon eller förmiddag nästan eftersom jag vart uppe sen 8!
Ja det var ju tvätt-tid, annars hade jag nog legat kvar :P Jag har iof lyckats glömma mobilladdaren i Habo IGEN, så det var väl lika bra att gå upp annars hade jag väl sovit för länge istället. Vi har fortfarande bara en tvättmaskin eftersom den andra är för uråldrig för att fungera så jag får se hur många tvättar det blir. Börjar inte skolan förrän halv 3 idag, lagom slappt. Å andra sidan går jag till halv 6 :P

Igår fick jag megajulfeeling och drog igång julmusiken och tog en sväng på stan på håltimmen och kollade julpynt på Indiska. Jag ska köpa en sån där häng-lykta man hänger i gardinstången idag tänkte jag, till vardagsrummet. Tydligen snöar det lite varstans i övriga Sverige och nu börjar det nog dra sig hitåt, det flyger vitt i luften i alla fall och blåser som tusan! :D
Dags att hämta tvättomgång nummer två!

Grey day


Godmorgon! Befinner mig i Tofteryd hos svärföräldrarna som precis flydde fältet för att åka och hälsa på Björns mormor och morfar i Västerås för att sluta upp med oss i Örebro på söndag för familjefika.
Utöver halsontet har jag inte sovit särskilt mycket alls i natt på grund av konstiga drömmar ja har lagt mig till med!
Nattens bestod i att Björn och jag trodde vi köpt en mysig sommarstuga på någon ö men när vi kom dit visade det sig att det var en jättestor kursgård med massa gäster på. Plus att skicket på stället var allt annat än tipptopp. Men vi hade betalat i kontanter och nu gick det inte göra ogjort. Sjuukaste ångesten vaknade jag med!

Ute försöker vädret slå något slags rekord i pissigaste novemberdagen, totalgrått och ett pissigt störtregn på det. Tur att vi har bil. Om några timmar ska vi bila upp till Habo igen och äta middag hos farmor. Och senare ikväll är det rep som gäller inför countrygiget på lördag.

Igår satt vi en bra stund och pratade bröllop, gästlista, värdpar och mat. Det är jätteroligt att komma igång och planera och känna att man gör det på riktigt och att det är motiverat i ett tidsperspektiv :D
Ska ta ett snack med min päron idag också och försöka få till en gemensam planeringsdag, eftersom alla  vi planerat hittills fått vika för andra säkert mycket viktigare saker....:P

Time for shower!

Enjoying a teachers privilege!


Yes, jag njuter just nu av det enda vettiga med läraryrket, loven! Ungarna i skolan har höstlöv, då har jag det också! Ska ta tag i min skrivuppgift men lov all the same! Jag, eller både jag och Björn befinner oss i Habo just nu. Vi är hemma i Jönköpingstraken för att repa med countrygänget. På lördag är det privatfest i Karlsborg som gäller! Det blir kul, om nu bara halsen kunde ge med sig! Det känns som när jag hade mitt släng av körtelfeber, det går inte svälja utan grimaser :( Jag har i alla fall imorgon och fredag förmiddag på mig att repa mig innan det är dags för rep igen.

Idag har syrran och jag varit på stan en sväng och jag har köpt 2 transparents skjortor, ett plagg jag aldrig trodde jag skulle köpa eftersom ja inte passar i det! Men nu gjorde jag plötsligt det, tyckte ja i alla fall :P Hittade även en kappa på H&M, alltå helt vanlig H&Mkappa fast beige med ett rutmönster på som gjorde den liiite coolare än övriga helgröna, helsvarta, helröda och helgråa H&Mkappor. Hade i varje fall inte pengar med mig så det räckte så jag hängde undan den så får Anna eventuellt plocka upp den imorrn :P Det börjar ju bli kallt nu!!

Gonatten!

RSS 2.0