Before bed



God afton! Björn och jag, eller ja Björn sover, men jag tittar på Svenska Hollywoodfruar. Men inte länge till, snart blir det sängen. Förra veckan sökte jag musikhögskolan i dagarna två och dom sökningarna har jag tänkt glömma bort tills beskedet kommer, och då ska ja anta att jag inte kommer in, så blir men inte besviken. Vi får se helt enkelt!

I helgen var mamma och pappa uppe och vi satte igång med fixandet av nya lägenheten. På fredag går flytten and we can´t wait! Björn och ja va precis där nu ikväll och målade sista svängen i hallen, och de blir så fint=)
3 väggar vita + fond i vardagsrummet blev det i helgen, fond i sovrummet och en massa slip och spackel. Jag har börjat packa ganska seriöst tycker jag. Det är kul att man har ljuslyktor.......välkommen att hämta en....eller sju!!
Imorgon ska jag sova, riktigt länge och sen förhoppningsvis åka till gymmet! För idag åkte cyklarna fram ur förrådet så nu är det vår!

God natten godnatt!

Det händer mycket nu!


Japp då är jag redo inför imorgon, tror jag...
Imorgon börjar sökningsdag 1 av 2 till musikhögskolan. Jag skriver inget på facebook eftersom jag fortfarande tvivlar på hur detta kommer gå. Det var så surt efter förra årets misslyckande när alla frågade hur det gått. Det betyder iochförsig inte att ja inte är peppad! Jag är sjukt förberedd på det jag ska vara förberedd på och min moment-ordning blev helt perfekt såg jag nu när jag hittade schemat på nätet. Imorgon är det först gehör vid 9 och sen gruppledningsprovet halv 2 till halv 5. Hoppas det slutar lite tidigare så jag hinner ha förseminariegrupp med "vanlig" skolan vid 4 :P
På onsdag föll det sig så fantastiskt att jag inte har första provet förän kvart i 11 vilket betyder att jag hinner ha mitt seminarie i Specialpedagogiken 8-10. Det gäller att ligga i!!

På onsdag besiktar dom nya lägenheten, surt att varken Björn eller jag kan vara med. Idag har vi i alla fall hämtat spackel, tapet, färg och lim på Flügger, så nu längtar jag mest till helgen så vi kan sätta igång och börja jobba lite på den! Kul att se vad mamma och pappa tycker också.
Jag borde nog gå och lägga mig nu så ja är någolunda klar i huvudet inför morgondagen, så blir det!
Godnatt och titta inte på Aschberg på 8an, det är riktigt dålig tv.


Go morron

God morgon!
På nåt sätt känns det verkligen inte som måndag idag. Söndag eller tom lördag faktiskt. Kanske för att det inte varit någon jättehändelserik helg. Vi har i alla fall befunnit oss på hemmaplan väldans mycket.
Jag sitter i vardagsrummet i soffan för jag kommer ingen annanstans. Björn har hjälpt Anders med golvläggning hemma hos dom i två dagar nu så ja bestämde mig för att börja med lite flyttstäd och rens. Jag började med våran walk-in-closet. Jag skäms lite över allt jag tänker slänga men ja kan ju inte ta med skiten bara för att!

Björn kommer tillbaka runt lunch och då blir det ärenderunda:
bibblan och lämna mina väldigt försenade låneböcker
apotekt för nästa månads nässprayförbrukning
försöka få iväg min sketna mobil på service
OCH sen
Flügger och hämta färg och tapeter för nästa helgs renoveringsstart! Vi får se va de blir=)

Looong time

Ja nu var det ju ett tag sen det här så en uppdatering är väl på sin plats. Hittills idag har jag ätit alldeles för många kakor och ingen middag så snart får ja nog ont i magen.
Hur som helst, senaste inlägget handlade om min osäkra studieframtid som jag väl fortfarande inte blivit så mycket klokare på. Jag hade ett väldigt givande samtal med studievägledarn i alla fall som gav lite förslag samt uppmanade mig att prata med studievägledarna på socionom och liksom undersöka den idéen.
Hur som haver så får det ligga på hyllan lite nu ett tag eftersom det händer en del andra grejer. Det här veckoslutet har varit panik i skolan, böcker ja inte har som skulle läsas ut och en skrivuppgift på två tidigare böcker skulle in idag. Jag har nog aldrig lämnat in en så dålig uppgift så det känns ju sådär kul....får invänta kompletteringen helt enkelt.
Det är i alla fall äntligen helg och listan på anslagstavlan på saker att göra är lång. Det hela blev ju inte bättre när Björn IGÅR berättade om repetitionerna inför Smask=musikhögskolorna i Sveriges egen melodifestival där Björn ingår i ett bidrag och som kommer prägla helgen och göra honom oförmögen att delta i mina planer:P Äh så mycket är det kanske inte. På tisdag och onsdag nästa vecka gör jag slutproven till musikhögskolan, så det ska det övas till såklart. Utöver det behöver vi komma iväg till Flugger färg för inhämtande av färg och ev. tapeter inför nästa helgs gör-det-självpartaj när mamma och pappa kommer upp och får se lägenheten för första gången. Blir spännande!
Jag får väl utnyttja Björns frånvaro imorrn och söndag förmiddag och började flyttpacka!! Ska bli så skönt att kunna se att vi är på väg:P
Snart ska det passas barn!

Jag talar ut


Allt är för tillfället ganska rörigt, jobbigt och osäkert. Lite för rörigt för att ja ska kunna fokusera på böckerna jag ska läsa. Jag börjar känna att jag är lite nära ett mindre gå-in-i-väggen-utfall. Men inte för att jag tar på mig för mycket jobb eller äter dåligt eller nåt sånt utan tvärtom. Jag gör för lite. Kursen jag går nu kräver att vi är i skolan en dag i veckan, resten är hemmaplugg där jag mest sitter, och plockar i lägenheten och städar och gör listor på alla tusen grejer som kommer inträffa 1 månad framöver som jag inte kan rå på just nu. Utbränningen sitter i min hjärna. Där inne händer tusen saker som jag inte rår på just nu och det gör mig skitfrustrerad. När det gäller lägenheten är jag hemma för mycket till skillnad från Björn som aldrig är hemma, så det är ju helt naturligt att jag tycker jag gör allt här hemma, för han får ju inte en chans att göra nåt eftersom jag inte klarar av att något ligger framme längre än en halv dag. Det är något som går i släkten och som jag ser som en bra tillgång, men inte just nu. Nu gör det hela saken värre och jag blir jättearg på Björn som inte fattar någonting vilket resulterar i spontana kanonhumör från min sida...

Okej jag fortsätter, det är lättare att skriva än att prata och eftersom nästa problem är lite svårt att närma sig så tar vi det här så får mamma reagera utefter:P
Jag vill nog inte gå i skolan mer. Jag reserverar mig med ett nog eftersom jag ska gå till studievägledarn och prata om det här. Jag känner att jag hamnat på fel utbildning och blir ännu mer stressad över detta ju mer tiden går. Jag har funderat över det här ett tag men inte haft någon att prata med så det är på tiden om det här ska bli rätt nån gång. Engelska är kul och jag fick för mig att ihop med musik som var min stora plan så skulle det bli en kanonkombination där engelskan ändå kom på andra plats som specialisering eftersom musiken och sången skulle vara mitt första ämne. Första året var allt rätt och riktigt eftersom jag missat antagningsprovet till musik och därför började läsa engelska helt enligt planen. Sen sökte jag men kom jag inte in. Okej då fortsätter vi med engelskan så har vi den avklarad. Nu i vår började lärarprogrammet med sin specialisering, och allt blev väldigt jobbigt eftersom jag inte räknat med att behöva komma så här långt innan musiken tog vid. I brist på annat valde jag specialpedagogik som är ett intressant men väldigt konstigt val ihop med gymnasiengelska så just nu ser ja inte så ljust på min framtida karriär. Jag är den enda i klassen som läser mot äldre åldrar så man funderar ju. Nu har jag sökt musikhögskolan igen, och kommer jag inte in försöker jag ju inte mer. Man får inse sina begränsningar. Då står jag med två ämnen som inte alls var planen och som jag inte kommer hitta en vettig tjänst med och i en kombination jag inte alls vill undervisa i.
Då är frågan, behöver jag hoppa av och hitta ett jobb och tänka över det här, eller kommer jag få ordning på huvudet och redan nu i april söka till en ny utbildning jag varit lite inne på ett tag, nämligen socionomutbildningen eftersom jag verkligen gillar det här med specialpedagogiken jag läser nu, och den i betydligt större grad kan kopplas till det sociala problemen socionomutbildningen behandlar, än vad engelskan gör:P Samtidigt känner jag att det beslutet inte får komma för flyktigt heller eftersom tiden går, studielånet tickar, jag menar ifall även det blir ett förhastat beslut. Det som är säkert är att jag i alla fall inte tänker stanna kvar på en utbildning som gör mig till något jag inte vill bli. Det är väl det enda riktigt säkra i den här psykiskt utvärderande monologen. Nu mailar jag en studievägledare.
Hej!

Intro



Idag ringde klockan första gången vid 6 och sedan igen kvart över. Funderade in i det sista på att hoppa över den här dagen. Introduktioner brukar ju inte vara de mest livsviktiga delarna av en kurs. Men men, upp kom jag och iväg kom jag också...till slut. Idag tog bussresan 50 minuter vilket resulterade i 10 minuters försening. Märkte dock att Örebro länstrafik insett att dom måste kompensera sina resenärer på något sätt för alla förseningar, bussresa med rabattkort kostade nämligen idag 4 spänn haha! Åk buss på egen risk alltså.
I alla fall, introduktionen var helt ok, vi tittade på Gilbert Grape som man ju aldrig kan se för många gånger. Det snyftades hej vilt i hela salen. Sen har det inte hänt så mycket mer idag, vi har badat och nu väntar jag på maten till Top Chef på 3an=)

Jag längtar redan till nästa helg, då åker vi på tapetjakt=) Jag har i alla fall bestämt mig för att 3 av 4 väggar i vardagsrummet kommer bli vita. Helvita, å så kör vi en fondvägg även i denna lägenhet. Gärna något med mönster, och färger som går ihop med de bruna sofforna. Vad nu det är för färger? :P

RSS 2.0